logo grootProtestantse Gemeente Ter Holten
Oldeholtpade - Nijeholtpade - Oldeholtwolde - Ter Idzard

***********************************************************************************************************************
Home  Actueel  Kerkdiensten  Zondagsbrieven
 Klokkentorens  Verhalen/Gedichten  Bijzonderheden  Linken Contact

Stephanuskerk Oldeholtpade - De toren

De toren van de kerk is 37 meter hoog en werd gebouwd in 1608. Voor de bouw hiervan werden stenen gebruikt die Friese geeltjes heten. Aan de zuidzijde van de toren is een vierkante traptoren gebouwd. De gemetselde wenteltrap voert helemaal naar boven, waar je een prachtig uitzicht hebt over Oldeholtpade en de omliggende dorpen. Op de weg naar boven kom je het uurwerk van de klok en de luidklok tegen. Oorspronkelijk waren er twee klokken om te luiden. Beide klokken zijn in de Tweede Wereldoorlog verdwenen. De klok die nu luidt, is na de bevrijding in 1945 gegoten.

Kerk Oldeholtpade